Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Acupunctuur bij hooikoorts

Summary

Hooikoorts, je kunt er veel last van hebben.  Acupunctuur kan de oplossing zijn.

De term hooikoorts heeft niets met hooi of koorts te maken. De naam  is vroeger bedacht door een Engelse arts, John Bostock. Hij bemerkte dat  hij tijdens het hooiseizoen altijd last had van bepaalde klachten en  zich daarbij altijd koortsig voelde. De term hooikoorts is dus op deze  manier ontstaan.

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bloeiende bomen of  planten. Het wordt ook wel een pollenallergie genoemd omdat stuifmeel (  pollen ) de allergie veroorzaken. Hooikoorts is een  overgevoeligheidsreactie van het lichaam . Het afweermechanisme van het  lichaam is in de war en dit zorgt voor een scala aan klachten.  Acupunctuur kan met succes worden ingezet bij hooikoorts. In mijn  praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den IJssel  behandel ik regelmatig mensen met hooikoorts of andere allergieën. Mijn  ervaring is dat cliënten vaak verbaasd zijn wat acupunctuur kan  betekenen bij hooikoorts.
Acupunctuur is ook een veilige manier van behandelen zonder vervelende bijwerkingen zoals bij medicatie wel het geval is.

Vroeger kwam hooikoorts alleen een aantal maanden per jaar voor. Maar  tegenwoordig duurt het hooikoortsseizoen veel langer. Van februari tot  oktober vliegen de pollen door de lucht. Dit komt doordat het klimaat  warmer en vochtiger wordt, maar ook omdat we veel meer inheemse planten  en bomen in ons land hebben.

Transcription

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: